Blindengeleide tegels

NORMAAL OP EEN STATION,
WAAR DAN OOK TER WERELD
NU NOG VEILIG NAAR HET ZWEMBAD!

Nederland telt ruim 350.000 mensen met een visuele beperking. Vision 2020 (gelieerd aan de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO) stelt dat in het jaar 2020 het aantal blinden en slechtzienden in Nederland stijgt met 40%, met name door de vergrijzing. Toegankelijkheid is geen keuze; bouw samen met onze producten mee aan een toegankelijke samenleving! En dat geldt zeker voor openbare-, zorg- en overheidinstellingen! De winst van toegankelijkheid is voor iedereen, door iedereen.

Wij bieden de innoverende bouwers van Belgiƫ en Nederland een gepatenteerd uniek geleide systeem bestaande uit hoogwaardige porseleinen tegels en vormstukken. Bij uitstek zijn onze producten geschikt voor toepassing in zwembaden. Je kunt in het zwembad weliswaar niet overreden worden door een aandenderende trein. Onverhoopt te water raken kan ook heel nare gevolgen hebben.

Ons unieke DI VISIVI systeem geeft gehoor aan de roep naar onafhankelijkheid van visueel gehandicapten. De modules in het vloertegelwerk zijn eenvoudig begrijpbaar door de doelgroep en appelleren aan 4 verschillende detectie kanalen:

  • Tastzin middels de voetzool
  • Manuele tast, middels de stok
  • Gehoorwaarneming
  • Kleurcontrast, beter gezegd, helderheidcontrast voor slechtzienden

Voor de anti-slip gebieden in zwembaden hebben wij een alternatief aanbod aan de slipremmende eisen aangepast.

Op weg in een veilig zwembad

Ontwerpplan geleideroute .