Collectie, selectie en samenstelling

Een eigen(tijdse) exclusieve collectie

Gedurende jaren waren wij de importeur van slechts één tegelfabrikant. Zo ben je qua scala beperkt en minder flexibel. Je kunt niet snel inspelen op de snel veranderende wereld van keramiek.

Wij hechten bovenal aan het belang van de gebruiker.  Wij hebben daarom de eigen collectie samengesteld en profiteren zo optimaal van alleen de sterke kanten van een fabrikant. Zo bieden wij het absolute neusje van zalm op keramisch gebied met een sterk oog voor duurzaamheid.

De selectie

Voor onze collectie kozen wij alleen samen te werken met fabrikanten, welke tenminste ISO 14001 gecertificeerd zijn en de “Emas commitment” aanhangen. Anders gezegd fabrikanten, die een 100% recyclingprogramma kennen en energie- en milieuvriendelijk produceren.

Bij de selectie vielen logischerwijs direct die fabrikanten af, welke volgens het Klinker principe hun keramische producten vervaardigen. Immers het Klinker productieproces gaat uit van een tamelijk grove klei welke bij verwerking  minimaal 60% tot wel 80%  meer water behoeft dan het porseleinen (hoge densiteit) product , dat wij steeds selecteerden. De verkwisting van water en energie, zoals bij de Klinker productie, vinden wij althans, niet langer verantwoord.

Het spreekt voor zich dat onze porseleinen producten buiten duurzaam, ook nog veel slijtvaster en eenvoudiger schoon te maken zijn.

De samenstelling

In het Portugese gehucht Quelfes werkten wij –in absolute afzondering- gedurende weken hard aan de samenstelling van onze brede collectie (Colecção), waarbij wij de sleutel vonden tot de ideale combinatie van duurzaamheid, esthetiek, gebruikersgemak en levensduur.

U treft dan ook aan een scala van 100% porseleinen wand- en vloertegels met kleuren en structuren, die een nabijheid tot de natuur doen beleven. En bovendien qua formaten een oneindig creatief spel toestaan. Een groot deel van de collectie kan als anti-bacterieel worden geleverd en natuurlijk is een groot aanbod van anti-slip  tegels in ons assortiment opgenomen.

Onze producten voldoen allen aan de NEN-EN 13451-1.

De brug

Bij de brug van Quelfes werd eens Napoleon tot staan gebracht. De brug symboliseert voor ons de verbinding tussen duurzaamheid en top kwaliteit, waarbij een halt wordt toegeroepen aan verouderde technieken, welke onze wereld uiteindelijk beschadigen.